Veelgestelde vragen

Hier vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden over het kopen van een chalet op Riethoek Westerschouwen

Algemeen:

Wie is de initiatiefnemer van Riethoek Westerschouwen?

 • De realisatie van Riethoek Westerschouwen is een ontwikkeling van Duinpark Westerschouwen BV, enig aandeelhouder is familie Van der Maas uit Burgh-Haamstede. De gronden zijn al lange tijd familiebezit en de laatste decennia in gebruik geweest als fruitgaard met enkele recreatieve standplaatsen. Omdat door de familie op een andere locatie afstand is gedaan van grond ten behoeve van de aanleg van een weg is de mogelijkheid ontstaan om aan De Haaymanweg te Burgh-Haamstede het aantal standplaatsen uit te breiden onder de voorwaarden van de zogenaamde fruitgaardregeling van de gemeente Schouwen-Duiveland. In 2014 is de eerste fase gerealiseerd onder de naam Duinpark Westerschouwen, Riethoek Westerschouwen is de laatste fase met slechts 7 chalets.

Wat is de juridische status van de percelen waarop de chalets worden geplaatst?

 • Het geheel van chalet en kavel mag overeenkomstig de fruitgaardregeling worden aangeboden met een 25-jarig recht van opstal/huur van het perceel waarvoor een jaarlijkse vergoeding verschuldigd is, deze vergoeding kan ook voor 25 jaar worden afgekocht. Verder is er jaarlijks een bedrag aan servicekosten verschuldigd voor onder meer het onderhoud van het park, heffingen en vuilafvoer.

Wat gebeurt er na afloop van het 25-jarig recht van opstal/huur?

 • Het opstalrecht kan nog een keer worden verlengd voor een periode van 25 jaar.

Is het toegestaan om het chalet te verhuren?

 • Verhuur van het chalet is mogelijk via de grondeigenaar (Duinpark Westerschouwen BV), dit is vastgelegd in de fruitgaardregeling. Men werkt hiervoor samen met Beach Rentals, een organisatie gespecialiseerd in de verhuur van recreatiewoningen gelegen aan of bij het strand. Beach Rentals beheert een moderne boekingsmodule waarmee de chalets verhuurd worden (soms in samenwerking met partners als Booking.com, Vrbo.com enz.), ook chaleteigenaren kunnen huurders aandragen. Alle zaken rondom de verhuur zoals gastontvangst, schoonmaak en controle worden verzorgd door Duinpark Westerschouwen BV en Beach Rentals.

  U kunt uw succes (en rendement) grotendeels zelf bepalen. Zo bent u niet gebonden aan standaardinrichtingen en zijn er geen beperkingen met betrekking tot het eigen gebruik van uw chalet.

Wanneer is de oplevering?

 • Doelstelling is om in najaar en winter van 2021/2022 alle chalets te plaatsen en het terrein conform tekening op te leveren.

   

Hoe wordt het perceel opgeleverd en wat is er op het perceel mogelijk?

 • Ieder perceel wordt opgeleverd conform de situatietekening met paadjes, beplanting en bomen. Het is binnen de voorwaarden van de fruitgaardregeling en in overleg met de grondeigenaar mogelijk om terrassen en extra beplanting (mits streekeigen) aan te laten brengen.

   

Zijn bijgebouwen toegestaan?

 • Per perceel is één berging toegestaan van 9 m2, deze is in de basisprijs inbegrepen en wordt in principe direct naast het chalet geplaatst zodat eventueel een inpandige berging mogelijk is. De berging kan ook los van het chalet worden geplaatst, de exacte locatie mag echter uitsluitend met toestemming van de grondeigenaar worden bepaald. Er is in alle gevallen echter maar één berging toegestaan.

   

Algemeen huishoudelijk

Zijn er honden toegestaan op Riethoek Westerschouwen?

 • Huisdieren op het park zijn toegestaan, maximaal 2. Bij keuze voor verhuur mag een eigenaar zelf besluiten of er huisdieren zijn toegestaan. Buiten de chalets behoren honden aangelijnd te zijn en uitgelaten worden buiten het park, uitwerpselen moeten worden opgeruimd.

   

Is er een slagboom?

 • Er is een slagboom aanwezig, chaleteigenaars en huurder hebben toegang middels een tag.  

   

Waar worden auto’s geparkeerd?

 • Er is een centrale parkeerstrook voorzien van een overkapping met zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

   

Hoe is de afvalinzameling geregeld?

 • In het begin van het park bevinden zich afvalcontainers.

   

Bouwkundige en (installatie)technische aspecten

Hoe zijn de chalets opgebouwd?

 • De chalets worden gebouwd in de loods van Westdam Chalets te Borssele en vervolgens getransporteerd naar de locatie op Riethoek Westerschouwen. De chalets staan op een chassis welke worden afgesteld op betonnen platen. Deze betonnen platen liggen in zogenaamde cunetten welke voorzien zijn van drainage. De opbouw betreft een houtskelet met duurzame en herbruikbare materialen.

   

Hoe zijn de chalets geïsoleerd?

 • De chalets zijn volledig geïsoleerd met houtisolatieplaten (Rd-waarde 4,4) en dakelementen met geëxpandeerd polystyreen (Rc-waarde van 6,08 en 6,13).  

   

Wat zijn de energiebronnen van het chalet?

 • De elektriciteit wordt geleverd via de 96 zonnepanelen op de overkapping van de parking welke gekoppeld is aan het elektriciteitsnet. Er ligt geen gasaansluiting op het park.

   

Hoe worden de chalets verwarmd en hoe wordt het warme water verwarmd?

 • De verwarming vindt plaats middels elektrische convectoren van het merk Adax Neo, in ieder vertrek in principe 1 radiator. Warm water wordt verwarmd door een instant heater van Stiebel Eltron.

   

Hoe worden de chalets afgewerkt?

 • In de basis is het chalet afgewerkt met wand- en plafondafwerking, keuken en badkamer, alleen de vloerafwerking is niet inbegrepen maar kan wel door de bouwer worden gerealiseerd. Omdat het een maatwerkproduct betreft kan de hele afwerking geheel naar wens van de koper worden uitgevoerd. De bouwers van het chalet hebben een voorliefde voor hout als circulaire grondstof, in de basis zijn dus veel houten afwerkingen verwerkt. Kiest een koper echter liever voor gipsplaat of ander materiaal dan is dat in principe ook mogelijk.

  Voor de keuken en badkamer zijn in de basis(prijs) diverse varianten mogelijk, ook is het mogelijk om deze geheel te laten vervallen om via de bouwer of zelf (na plaatsing van het chalet) deze later te plaatsen.

  Ook zijn er diverse opties als:
  # Berging inpandig bereikbaar maken.
  # Plaatsing houtkachel.
  # Extra slaapkamer door ruimere verdieping.
  # Sauna.
  # Stalen deuren.

Wat is de garantietermijn?

 • De bouwer verleent 2 jaar garantie op de bouwtechnische constructie waarbij deze termijn kan worden verlengd middels een servicecontract tot maximaal 10 jaar. Op keuken, sanitair en installaties zijn de garanties van de fabrikant op van toepassing.

   

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over het project of bent u geïnteresseerd in een van de chalets? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.


  Dhr.Mevr.

  Betrokken partijen

  Verkoop:

  Melkmarkt 7
  4301 HB Zierikzee

  0111 411 114

  info@sturmmakelaars.nl

  www.sturmmakelaars.nl

  Verhuur:

  Melkmarkt 7
  4301 HB Zierikzee

  085 - 078 76 74

  info@beachrentals.nl

  www.beachrentals.nl

  Bouw:

  Ontwerp:

  Aanleg:

  © 2021 Sturm Makelaars